Vaatwasser inpakken: tips en trucs!

Vaatwasser inpakken: tips en trucs!

Er gaat geen dag voorbij dat ik de vaatwasser niet aan het werk zet. Het is een van mijn beste vrienden in de keuken! 🙂 Inmiddels heb ik geleerd dat er een aantal handige tips en trucs zijn voor streeploze glazen, blinkend bestek en brandschone borden. Benieuwd? Ik heb ze voor je op een rij gezet. Doe er je voordeel mee!

Spoel je vaat van tevoren af

  • Spoel je vaat altijd eerst even af met water voordat het in de vaatwasser zet. Zo verwijder je het ergste vuil en kan vuil en vet niet indrogen als je de vaatwasser niet direct aanzet. Hiermee help je de vaatwasser aanzienlijk om alles schoon te krijgen. Bovendien kan het filter onderin de vaatwasser makkelijk verstopt raken door etensresten.

Draaien op lage temperatuur

  • Extra voordeel van vooraf schoonspoelen is dat je de vaatwasser op lage temperatuur kunt draaien. Goed voor het milieu én voor je portemonnee!

Zet de vaatwasser niet te vol

  • Een halfvolle vaatwasser draaien is natuurlijk niet erg efficiënt, maar pak je vaatwasser ook zeker niet te vol. Zorg ervoor dat er ruimte vrij is tussen borden en kopjes, zodat ze schoongespoeld kunnen worden.

Zorg dat de sproeiarmen vrij kunnen draaien

  • Bij sommige grote borden kan het voorkomen dat de sproeiarmen tegen het bord aankomen en niet kunnen draaien. Haal zo’n bord uit de vaatwasser en was hem met de hand.

Pak de vaatwasser direct uit

  • Pak de vaatwasser zo snel mogelijk uit als het programma klaar is. Zo krijgt condens geen kans om op je schone vaat in te drogen en voorkom je aanslag.

Zet de deur op een kier als het programma klaar is

  • Zet de deur van de vaatwasser op een kier als het vaatwasprogramma klaar is en je de vaat niet direct kunt uitpakken. Zo kan alle stoom ontsnappen en niet neerslaan als condens op je schone vaat.

Wrijf glaswerk na met een droge theedoek

  • Wrijf glaswerk altijd even na met een theedoek om achtergebleven vocht af te drogen.

Pak eerst de onderste lade uit

  • Pak eerste de onderste lade van de vaatwasser uit en daarna de bovenste. Op glaswerk in de bovenste lade blijft vaak wat water achter en zo kan het niet op je schone vaat beneden vallen.

Dit waren mijn tips en trucs! Heb jij nog een goede tip? Laat het me weten, ik ben benieuwd!

Speak Your Mind

*