Schoonmaaktips met de vaatwastablet

Schoonmaaktips met de vaatwastablet

De vaatwastablet. Wat mij betreft een onderschat blokje. Het wonderblokje met een samenstelling van schoonmaak-, glans- en onthardingsmiddel wat je normaal gesproken gebruikt voor het schoonmaken van je vuile vaat in de vaatwasmachine heeft namelijk nog veel meer toepassingen! Laat je inspireren en doe er je voordeel mee!

Magnetron

 • Zet een bakje water met een vaatwastablet in de magnetron en zet de magnetron op 5 minuten. Je kan het aangekoekte vuil hierna zo wegvegen.

Koffiezetapparaat en waterkoker

 • Een klein stukje vaatwastablet werkt perfect voor het schoonmaken en ontkalken van je koffiezetapparaat en waterkoker. Breek een hoekje van de vaatwastablet en stop die in het waterreservoir. Vul hem verder af met water. Aanzetten en het doorspoelen kan beginnen! Vergeet niet hem nog 3 keer met schoon water door te spoelen!

Frituurpan

 • De bekendste schoonmaaktruc van de vaatwastablet is het toepassen op het schoonmaken van de Frituurpan! Je maakt de frituurpan leeg, vult hem met water (niet tot de rand hoor! De pan gaat nog flink borrelen!) en voegt de vaatwastablet erbij. Je kunt hem nu aanzetten. Het vet vliegt ervan af.

Wasmachine

 • Heb je last van een stinkende wasmachine? Grote kans dat het last heeft van een zeepbacterie, oftewel vetluis. Heb je eenmaal last van vetluis en dus ook die stank, draai dan eens een wasbeurt met 2 vaatwastabletten. Daar krijg je weer een heerlijk ruikende was voor terug! Je gaat als volgt te werk:
 1. Neem 2 vaatwastabletjes en haal het plastic er vanaf.
 2. Leg de tabletjes in het wasmiddelbakje.
 3. Zet het programma “Kookwas” aan (95 graden Celsius) en laat het programma draaien.
 4. Als het programma afgelopen is ben je klaar! Doe dit 1 keer per maand en je wasmachine zal vetluis vrij blijven en niet meer stinken!

Wil je meer tips hoe je van die stinkende wasmachine afkomt? Annemiek wijdde er eerder een artikel aan, bekijk hem hier.

Koffiepot en theepot

 • Koffie en thee die iets te lang in de pot blijft zitten voor je hem omspoeld laat een bruine aanslag achter. De achtergebleven koffie of thee heeft zich aan de pot gehecht. Mee laten draaien met de vaatwasser heeft dan geen zin meer. Wat je kunt doen: kook water en giet dit in de koffie- of theepot. Voeg hier een vaatwastablet aan toe. Doe de deksel erop en laat een aantal uur inwerken. Goed naspoelen!

Toiletpot

 • Kalkaanslag in de toiletpot? Leg een vaatwastablet in het laagje water in de toiletpot en laat een nachtje inwerken. De volgende dag is de aanslag verdwenen.

Pan

 • Aangekoekt vuil in een pan kun je goed losweken met een vaatwastablet. Laat de pan circa 2 minuutjes langzaam koken met voldoende water en een vaatwastablet. De pan is vervolgens gemakkelijk schoon te maken.

Gele zweetplekken in witte T-shirts

 • Gele zweetvlekken onder de oksels van witte T-shirts krijg je weg door ze te wassen met een vaatwastablet.

Ovenrooster

 • Leg het ovenrooster in een bak heet water en voeg daar een vaatwastablet bij. Laten inweken en je haalt het vuil er zo af.

Comments

 1. Jossie says:

  Al deze zaken kunnen met soda of schoonmaakazijn ook simpel gereinigd worden…

Speak Your Mind

*